Monday, January 4, 2010

Tips untuk pasangan kekasih???

kalau kekasih merajuk tak kira lelaki perempuan.. camna caranya?

korang pujuklah... bab paling sng..
korang tak reti pujuk??
suruh orang lain pujuk..
than kalau kekasih ko melekat kt org yang ko suruh pujuk tu... tak perlu lah nak melatah..
dah ko tak reti pujuk... elok dia tinggalkan orang cam ko nie.. bukan apa... kalau pun dia merajuk pujuk lah sikit.. takkan tak usaha langsung nak pujuk... pujuk org bukan susah pun... tak perlu lah nak pujuk sampai hilang majuk dia.. kang makin minta puji plak... cukuplah memujuk sekadar untuk meminta maaf... yg lain terpulang kepada dia.. janji hati ko ikhlas nak pujuk dia...

jika kekasih kamu seorang yang K/Q control..

nie.. aduhai... sapa dapat kekasih camnie... banyak yg terseksa..
nak kemana2... mesti kena tanya...
hadiahkan jak dia sebuah remote control...
betul ler.. bukan suh dia main... suh dia berfikir...
takkan korang nak ckp kat dia yang dia seorang yg K/Q control?? tak berapa elok..
cukup korang bg remote control takyah beli yang mahal2.. cover pon cukup ler...
benda nie akan menbuat dia berfikir sewaras2 nya.. than kalau dia perasan.. serta merta dia akan cuba berhenti bersyak wasangka tentang diri kamu... kalau dia masih tak nak berubah..maknanya..dia nie bukan seorang yang suka berfikir dan dia nie memang seorang yg kepala batu.. elok korang tinggalkan.. kang silap haribulan... benda bukan2 boleh jadi...

jika kekasih kamu seorang yang pemarah...

korang jagalah hati dia..
tapi kalau dia masih marah..
korang tinggalkan lah dia... nie time bercinta dah marah2.. lom kawin... kalau kawin.. silap haribulan .. kena sign kat muka...aduhai..
kepada kekasih yang pemarah.. carilah kekasih yang sama jenis dengan diri mu... baru ler ada fight...

jika kekasih kamu seorang yang caring..

elok kamu tinggalkan...
kalau kamu tinggalkan kamu memang seorang yang bodoh/stupid/tubal/babal/palui/
kekasih dah caring.. kamu tinggalkan.. ketaralah ko memang tak boleh bercinta ngan orang...

sungguhnya tips ku tu nda lengkap..
jadi kalau ada mo ditanya.. tanya saja..
akan diberi jawapan..
tapi terpulang kepada anda untuk terima atau tidak..
sekian terima kasih....

2 comments:

zaty said...

terfikir jika kekasih seorang yang pemarah 2...hmmm

NeaZara Aznea said...

Kakashi kakashi.. bodoh ehk orgyang cintan cintun ni kan... pepandai lerr guna otak kalau nak mikir bercintak cintak nim.. uhuhuhuuu.. best jua post lelama awak ni..